Cursussen Grieks en Latijn

Beginnerscursussen Grieks en Latijn

De beginnerscursussen zijn bedoeld voor geïnteresseerden die geen kennis hebben van Latijn. Er is geen vooropleiding nodig. Enige ervaring met het leren van vreemde talen komt wel van pas.

Het doel van de beginnerscursussen is om kennis te maken met de taal en, als je dat wilt, je kinderen te kunnen helpen met hun huiswerk. Elke week is ongeveer één uur aan voorbereiding noodzakelijk. Er wordt niet getoetst.

In deze cursussen maak je kennis met de grammaticale beginselen van het Latijn. Je leest en vertaalt eenvoudige teksten. Via de teksten krijg je informatie over de cultuur van de oudheid.

Voor Latijn gebruik ik de leergang Vivat Roma!.

De cursus is opgedeeld in twee blokken. Het eerste blok loopt tot december en bestaat uit ca. 11 wekelijkse lessen van anderhalf uur. Je kunt in deze korte periode bekijken of de cursus iets voor je is. Het tweede blok loopt van februari tot eind mei en bestaat uit ca. 14 wekelijkse lessen. Bij voldoende animo worden in volgende jaren vervolgcursussen gegeven.

In bepaalde gevallen is het mogelijk tussentijds in te stappen. Neem voor meer informatie gerust contact op.

Zie voor details, data, tijden en kosten de agenda.

Gevorderdencursussen Latijn

Wie een beginnerscursus heeft gevolgd of op en andere manier al wat kennis van het Latijn heeft opgedaan, kan deelnemen aan een cursus voor gevorderden.

Het doel van de gevorderdencursussen is om de grammatica af te ronden en een begin te maken met het lezen van originele teksten uit de Latijnse literatuur.

Er wordt geen toets afgenomen. Wel is het mogelijk om een staatsexamen voor te bereiden.

De gevorderdencursussen zijn net als de beginnerscursussen opgedeeld in twee blokken. Het eerste blok loopt van september tot en met december en bestaat uit ca. 11 wekelijkse lessen. Het tweede blok loopt van januari tot juni en bestaat uit ca. 14 wekelijkse lessen.

De wekelijkse lessen duren anderhalf uur. Per week is twee tot drie uur voorbereiding noodzakelijk.

Zie voor details, data, tijden en kosten de agenda.

bloem | Anthos | Cursussen Griekse en Latijn

(Illustratie: Kreta,Knossos. Detail van een fresco uit de Hal van de Koningin, 1700-1600 v. Chr.)